Ännu en dag i Tanzania med Jambo Tours

Som vegetarian tror man kanske att man ska klara sig lite bättre i ett land med en annan matkultur än vad man är van vid, eftersom allt kött undviks. Men icke, som enda vegetarian är jag också den enda i sällskapet som har blivit magsjuk. Så om det var någon som förgäves väntade på ett blogginlägg från igår ber jag om ursäkt, men sängen och toaletten prioriterades.

Mamma, du behöver inte vara orolig heller, jag mår bättre nu och de har tagit väldigt väl hand om mig här. 😀

Innan jag blev sjuk hann jag dock med en otrolig dag ute på Serengetis savann. När vi satt där i bilen var det framförallt ett djur vi hade hoppats på att få se – lejon. Vår chaufför har en radio där han kommunicerar med de andra förarna och oftast silar man bort det där bruset i bakgrunden, men några få ord swahili har vi ändå lärt oss. Speciellt ett ord får oss att spetsa öronen lite extra – simba. Simba betyder nämligen lejon. Så plötsligt stannar han till och pekar ut mot savannen.

Där i buskarna gömmer sig tre lejonhonor som sitter och vakar ut över de förbipasserande zebrorna med hungriga blickar. Det blev ingen jakt nu, men så lite senare får vi höra att några andra lejon har fångat en gnu. Så istället för att äta lunch tar vi bilarna bort till lejonen där de festar på sin fångst. Den här gången kommer vi verkligen nära. Det enda som saknas för fullständig perfektion är lejonhannen som vi inte ser skymten av.

Det blev en dag i kattdjurens tecken, för vi fick inte bara se lejon utan även leoparder och geparder. Vi har även kommit väldigt nära en elefantflock och sett många andra djur som kan bockas av från listan. En imponerande dag på savannen alltså.

Idag har vi mest transporterats och jag hade en lugn eftermiddag. Vi är nu på Ngorongoro Sopa Lodge, precis på kanten till Ngrongorokratern som vi passerade häromdagen. Imorgon blir det safari nere i kratern och vi hoppas då att kunna pricka av den sista på Big Five-listan – noshörning!

Maria

Big Five-kollen:
Leopard – Check
Lejon – Check
Elefant – Check
Noshörning –
Afrikansk buffel – Check

Comments

  1. Skönt att du mår bättre! Hoppas det håller i sig nu!
    Stora katter och giraffer! Mmm, måste göra denna resa någongång! Älskar bilden på lejonet i trädet pch konstigt nog den med fåglarna!
    Kram /syster-yster

  2. Fint att du bra igen! Fantastiska bilder och vilken tur med djuren. Lyckost kram från mig

  3. Maja!
    Som att titta in i en önskedröm, helt magiskt…!

  4. Ne4 det e4r en stor trf6st skall du veta =)Det gf6r se5 mycket att veta att det finns folk de4r ute som ke4nt sig liaadkn eller bryr sig.Se5 stor bamse kram till dig

Lämna en kommentar